Monday, February 10, 2014

Kurang dari dua bulan.

Pejam celik pejam celik
Kurang dari 2bulan aku nak bernikah (yes kalau itu jodoh tak kemana)
Dengar ayat nikah, orang rasa happy, wow dan macam-macam. Tapi bagi aku macam-macam timbul. Takut.Risau semua ada
Tangung jawab besar wo nak pikul. Bukan lagi boleh berkepit minta segala dengan ibu , bukan boleh bila emo duduk sorang-sorang dalam bilik dan tak mahu gangguan sesiapa (dah ada laki mana boleh tido sorang. Kan?) hehe
Risau keadaan dengan keluarga baru. Setakat ni parents bakal suami tersangat lah baik. Moga-moga berterusan.
Risau jauh dengan ibu.(ye aku homesick) Risau salah buat keputusan (harap-harap tidak. Ameen)
Kalau dulu aku rasa nak kahwin sebab nak anak. Yes aku memang suka budak.
Kalau dulu lepak ramai-ramai kenduri, orang panggil "cik ika tukang tidokan budak sebab empuk" Waaaaaaaaaa.Okay abaikan*
But now semua dah lain, tujuan kahwin bukan saja sebab nak kan anak, tapi kita share hidup dengan orang lain.
Belajar hidup sama-sama.Tolak ansur.Berdikari.Belajar bertangung jawab jalankan tugas suami/isteri
Hmm
Jauh lagi nak sampai kehari akad. Tapi nervous dia Allah je tahu.
Macam mana kalau aku lari masa nikah sebab nervous or panic? Hahaha ok kelakar. Tipu je.
Tapi serious. Sampai sekarang rasa macam tak percaya nak kahwin.
100percent hal kenduri dari A to Z aku handle sendiri. Rasa macam dah besar sangat (walaupun realiti memang dah tua) hahah
Kadang-kadang tu rasa pressure sangat ada. Boleh dikatakan every week menangis. Tak cukup tangan. Call catering. Call khemah. Pergi tempah baju kurung nikah. Call make-up person.
Bila aku cerita dengan sepupu-sepupu yang kenduri aku just nikah sahaja tak ada sanding bagai, banyak complain yang aku dengar. Nak je aku attack " Dari mulut banyak sakit kan hati tapi tak membantu buat apa?"
Apa-apa pun orang nak menyebut ke apa, janji aku tak menyusahkan orang lain. Apa yang aku buat semua hasil titik peluh sendiri, ikat perut kumpul duit dan handle semua ni, SENDIRI. Nanti dah tua mungkin aku boleh jadikan contoh untuk anak-anak aku, kan? :)


Semoga semua nya dipermudahkan, Doa kan semuanya baik-baik ya? Aku tak minta lebih. Doa dari semua orang saja yang amat aku perlukan sekarang
Sebab aku percaya, Allah yang Maha Mengetahui, Allah yang Maha Kuasa untuk semua kejadian.
Biar kenduri kecil, janji sempurna dan semua kawan-kawan dapat hadir di majlis tu nanti. Sumpah besar hati dan terima kasih sangat.
"Dewi,Ure doing it right. Malu kt tuhan jangan kat org"- Terima kasih, kawan lama.

Thursday, January 16, 2014

:)

"You can't take back words you've already said,and you can't take back someone's tears that already shed." - Perempuan.

Thursday, December 12, 2013

Hilang

Penat.Hilang.
Cerita dengan seribu orang pon lah tak satu orang akan paham
Bila kememeh cerita, orang kata emosi
Kau try duduk tempat aku harung macamana padat hati nak terbawak
TAWAKAL

Tuesday, October 22, 2013

Can you be my good listener?

Dulu zaman ym ramai gila boleh berborak dari pagi sampai tgh malam
Banyak masalah boleh luah masa zaman tu tak kira pagi petang siang malam
Ramai kawan yang ada masa tu untuk dengar apa yang kita nak cerita
Sekarang, rasa macam awkward
Bila nak tegur and story pasal masalah. Rasa macam......Nah~
Haih.


I miss my old days. Zaman YM , tak tidur berborak dengan sesiapa .

Thursday, August 29, 2013

LEMBIK .

Aku rasa aku ni macam lembik.
Senang kene buli.
Bila kat office ada budak umur bawah aku 3 tahun, sangat kurang ajar bahasanya
Tapi kenapa aku takpernah attack? maki hamun?
Yang aku boleh buat diam, sambil menggelegak hati.(nak menangis)
Aku cakap baik-baik pon dengan niat nak membantu, kau balas dengan kurang ajar?
Bila berborak dia la paling cool di seluruh seremban.
Dia lah paling hot di seluruh seremban, paling sexyyy , pakwe badan ketak-ketak satu office di gebangnya.
Kerap kau cerita pasal satu family kazen-kazen semua layan GANJA dan kau rasa itu cool? layan GANJA masa hari raya dengan kazen? kau rasa itu cool?
Aku rasa kau ada MENTAL problem. Sebab tu kau sememeh bila bercakap macam orang tak da akal.
Celah mana ganja tu cool weh? Tell me about your fucking attitude when you talk rude with other people.
I think you have mental problem after taking too much of that stupid GREEN thing (GANJA la senang cerita)
Setiap kali kene jerit walaupun aku nak membantu . Aku urut dada aku sambil cakap dalam hati
"KAU NI ADA MASALAH OTAK,MUNGKIN SEBAB DAH TERLAMPAU LAYAN TAHIK TU HARI-HARI. DAN KAU RASA ORANG SEKELILING TAK-SE-COOL KAU."
Yes. Memang aku cengeng. Tapi aku tak kurang ajar bila orang baik dengan kita. So tak kesah la aku tak se-cool & se-hot kau.
Janji attitude aku bersih.



Kalau la aku jenis boleh attack balik cakap& tak cengeng. Kan bagus? Haih. Astafirullahalazim!

Wednesday, July 10, 2013

Hijrah.

Bukan senang nak pujuk hati
9/7/2013 - Hijrah.*InsyaAllah.

Video dibawah sedikit sebanyak dapat pujuk hati ni,

Monday, June 24, 2013

Berhenti Mengeluh.

Kadang-kadang kita pikir..
Bila orang berubah untuk kita?
Kadang-kadang kita pikir..
Semua yang kita harap pada seseorang tak pernah menjadi
Tapi pernah tak kita terpikir..
Untuk ubah diri? Biar diri sendiri berusaha untuk diri kita sendiri? Lebih tenang hidup didunia dan bahagia di akhirat?
Buang segala khuatir? Hibur kan hati sendiri? Tunggu saja apa yang sudah ditulis oleh NYA?
Hanya diri kita yang boleh mengubah keadaan hidup kita
Hanya diri kita sendiri yang boleh penuhi apa yang kita mahu
Stop depending on people for your happiness
Maybe it's time to stop waiting for a miracle

Bangkit dan berhenti mengeluh






#notetoself.